Door middel van gedetailleerde afdrukmassa kan er een exacte afdruk gemaakt worden van een vingertop, het handje of voetje van uw baby of de poot van uw huisdier. Het maken van de afdruk is eenvoudig en kan door u zelf gemaakt worden. Het neemt slechts enkele minuten in beslag. De afdrukmassa is huidvriendelijk en veilig. Bij het afdruksetje zit een duidelijke gebruiksaanwijzing hoe uw stap voor stap de afdruk maakt. Als de mal is uitgehard blijft deze voor altijd bruikbaar. Uit de mal kunnen oneindig veel sieraden worden gemaakt. Hierdoor is de mal een kostbare aanwinst.

Bij een dierenpoot kan er een sieraad gemaakt worden van de unieke afdruk in het grote kussentje. Ook kan de gehele poot ‘3d’ worden afgebeeld.
Een baby ontwikkeld pas vanaf +- 1 jaar een vingerafdruk. Daarvoor worden de unieke lijnen gebruikt die zichtbaar zijn in het handje of voetje, zoals bijv. de levenslijn.

De afdrukken op de sieraden zijn ware grootte. Er wordt niet verkleind of vergroot. Op keepsakes en urnen wordt de afdruk op ware grootte gebruikt, of juist sterk uitvergoot als een versiering van de urn.
Er staat altijd de exacte afdruk op het sieraad. Het is de afdruk die op de poot of vinger zelf te zien is (positieve afdruk) geen afdruk in spiegelbeeld daarvan (negatieve afdruk), zoals je krijgt bij een inktdruk. Voor veel sieraden wordt er een stukje van de mal gebruikt.
Wij gebruiken het mooiste stukje van de mal met de meeste lijnen erin.
Wilt u een speciaal stukje gebruiken, bijvoorbeeld de levenslijn in het handpalmpje, of de afdruk van de tenen of een vingertje, dan kunt u dat aangeven.

Impona kan ook overweg met inktafdrukken, wasmodellen en  mallen gemaakt uit andere materialen.